in

Prvá Krug ambasáda v regióne

Jedlá, ktoré boli odprezentované na Krug x Lemon evente, budú môcť hostia ochutnať v reštaurácii Clarisse spolu s unikátnou selekciou Krug champagne.

Hotel Botaniq v maďarskej Ture sa stal prvou ambasádou značky Krug v strednej a východnej Európe. Maďarsko sa tiež stalo prvou krajinou v tomto regióne, kde ikonický champagne dom počas honosného trojdňového eventu uviedol svoj Krug Single Ingredient Program.  

Globálny program Krug má dnes už 185 členov v rôznych krajinách sveta. Tým najnovším prírastkom sa 15. júna stal práve kaštieľ Botaniq v Ture, ktorý svoje členstvo oslávil naozaj exkluzívnym spôsobom.

Tohtoročnou hlavnou ingredienciou, s ktorou šéfkuchári z Krug ambasád po celom svete pracovali pri párovaní so svetoznámou značkou champagne, bol „obyčajný“ citrón. Párovanie jednotlivých chodov viedli Romain Cappelaere, reprezentujúci Maison Krug, a Ted Lelekas, regionálny brand ambasádor Moët Hennessy. Vďaka partnerstvu s Moët Hennessy ponúka Botaniq unikátnu selekciu jednotlivých champagne značky Krug, s exkluzívnym prístupom k celému produktovému portfóliu. Hostia tohto butikového hotela si tak môžu vychutnať tie najlepšie champagne sveta v krásnom prostredí zámku, ktorý tento rok slávi 150 rokov od svojho otvorenia. V reštaurácii hotela s názvom Clarisse, ktorá ašpiruje na michelinskú hviezdu, rozlievajú dokonca aj vlajkovú loď značky Krug Grande Cuvée. Okrem toho si pri návšteve hotela môžu naozajstní fanúšikovia vybrať pobyt v špeciálnom Krug apartmáne, ktorého interiér je inšpirovaný identitou a filozofiou tohto ikonického champagne domu.

Snom Josepha Kruga, ktorý Maison Krug založil v roku 1843, bolo vytvoriť najušľachtilejšie champagne každý rok nezávisle od úrody. Joseph Krug veril, že esenciou champagne je samotná radosť, a tak založil úplne novú kategóriu tohto nápoja. Preto v portfóliu značky neexistuje žiadna hierarchia, všetky vína vyjadrujú dokonalosť, len iným spôsobom.

Pri prezentácii jednotlivých druhov champagne Krug pri slávnostnom obede nechýbal ani executive sommelier BDPST Group Tamás Langó, ktorý len nedávno získal ocenenie Michelin Guide Sommelier Award 2022 za jeho prácu v hoteli Botaniq. „Krug je globálna značka založená na tradícii a titul Krug ambasády, ktorý sme získali, znamená ich vieru v to, že zdieľame rovnaké hodnoty a princípy,“ vyjadril sa pri tejto príležitosti.

„Krug ambasáda je sieť partnerov, ktorí zosobňujú dušu značky Krug a ktorí sú predĺžením pôsobenia champagne domu na lokálnych trhoch. Mottom týchto ambasád je: viac ako o miesto ide o tváre, čo znamená, že nehľadáme len partnerov, ktorí zdieľajú našu víziu excelovať, ale tiež milovníkov značky, ktorí celej tejto spolupráci dávajú srdce. Príbeh hotela Botaniq sa tiež začal jedným milovníkom Krugu, ktorý celý tím inšpiroval k tomu, aby nasledovali jeho myšlienku, a po dvoch rokoch sme šťastní, že môžeme privítať Botaniq do našej Krug rodiny,“ vysvetľuje Nóra Szegedi, Moët Hennessy brand manažérka pre strednú Európu.

Tradícia medzinárodného Single Ingredient eventu sa začala v roku 2015. Každý rok Maison Krug vyberie surovinu, ktorá je ľahko dostupná kdekoľvek na svete, no keď sa pridá do jedla, má schopnosť ho pozmeniť a podčiarknuť jeho chute. Je tiež symbolom unikátneho štýlu jednotlivých šéfkuchárov a krajín. Šéfkuchári by mali vytvoriť jedlá inšpirované touto surovinou, no zároveň by mali tieto kreácie reprezentovať kultúru ich krajiny a tvoriť dokonalú harmóniu so champagne Krug Grande Cuvée a Krug Rosé.

Pre tento event vytvorili György Szűcs, šéfkuchár hotela Botaniq, a Richárd Farkas, kreatívny šéfkuchár BDPST Group, menu založené na maďarskej tradícii. Hostia tak mali medzi iným možnosť ochutnať napríkad pstruha s čiernym citrónom a so šťaveľom. Tento recept bol zaradený aj do tohtoročnej exkluzívnej knihy Krug’s The Zest is Yet to Come, spolu s receptmi od 112 šéfkuchárov z 25 krajín sveta, ktoré demonštrujú rôznorodosť chutí, textúr a energie jednoduchej ingrediencie, akou je citrón. Jedlá, ktoré boli odprezentované na Krug x Lemon evente, budú môcť hostia ochutnať v reštaurácii Clarisse spolu s unikátnou selekciou Krug champagne.

GOLDCOCK – najstaršia česká whisky

Prvý ročník Mirror Hospitality Expo 2023