Viac článkov

  • Odporúčané

    in

    Barmanské Vianoce sú odmenou pre barmanov aj hostí

    Už takmer dvanásť rokov vedie v Nitre dnes už legendárny bar Záhir, s ktorým sa dostal aj do prestížneho rebríčka 50 World’s Best – Discovery. Takmer rovnako dlho Ľuboš Rácz organizuje aj obľúbené podujatie Barmanské Vianoce, ktoré vzdeláva, zabáva a inšpiruje barmanov a dnes aj zákazníkov, ktorí majú záujem o barmanskú kultúru. Tento rok sa […] Viac

    Čítajte viac

  • in

    JAN ŠEBEK

    Vždy ma na barových rozhovoroch bavilo to, do akých zaujímavých situácií vás dokážu priviesť. Zakaždým sa snažím o to, aby som našiel niekoho zaujímavého, kto má čo ponúknuť. Niekoho, o kom sa veľa hovorí. V tomto prípade ide o zástupcu novej generácie barmanov. Je to pre mňa o to zaujímavejšie, že vyspovedám svoju pravú ruku – […] Viac

    Čítajte viac

  • in

    OOZI 

    Mesto Trnava, ktoré je známe viacerými progresívnymi konceptmi nielen v oblasti gastronómie, má ďalšiu novinku. Na prelome rokov 2022 a 2023 tu vznikol moderný industriálny priestor s názvom OOZI, ktorého súčasťou je projekt COOFFEE & BAR. Hlavnou víziou jeho autorov bolo vytvoriť v meste moderný priestor, kde bude kvalita na prvom mieste. „Prvotnou myšlienkou bolo otvoriť popri prenájmoch […] Viac

    Čítajte viac

  • in

    THE WORLD’S 50 BEST BARS

    Mirror Cocktail Bar sa tento rok umiestnil na 90. mieste v prestížnom rozšírenom rebríčku The World’s 50 Best Bars. Exkluzívne ocenenie, udelené počas každoročného podujatia, ktoré sa tentoraz konalo v Singapure, upevnilo jeho povesť ako baru svetovej triedy, ktorého koncept spájajú tri kľúčové piliere – elegancia, umenie a príroda. Zoznam najlepších barov sveta tento rok […] Viac

    Čítajte viac

  • in

    MR. BOSTON DE LUXE OFFICIAL BARTENDER’S GUIDE

    Budu poněkud osobní. V letech 1977 až 1978 jsem docházel jednou za čtrnáct dní na soukromý barmanský trénink k jisté – značně kontroverzní – osobnosti, jež se výrazně podílela na rozvoji československé cocktailové kultury. Závěrečná zkouška byla náročná. Přesto jsem po jejím složení neobdržel žádný certifikát; lektor mi místo diplomu předal knížku. Padesáté čtvrté vydání Mr. […] Viac

    Čítajte viac

  • in

    Umelá inteligencia v kávovom biznise

    Od vzniku prvého kávovaru prešlo niekoľko storočí a napriek tomu, že myšlienka a podstata kávovaru sa nezmenila, jeho vzhľad a technológia sa pohli míľovými krokmi dopredu. Sme svedkami zmien podmienených prirodzeným vývinom, ktorý podnecujú ako hostia kaviarní, tak aj samotní baristi a, samozrejme, naši partneri v podnikaní.  Vplyv vedy, výskumu a následne technológií je možné využiť v prospech nás všetkých, avšak len […] Viac

    Čítajte viac

  • in

    GoldCock Blended

    Vizovická likérka Rudolf Jelínek už pekných pár rokov žne medzi fanúšikmi tohto spiritu úspech so svojou whisky GoldCock, a to ako s jej základným radom, tak s experimentálnou sériou či partnerskými plneniami. Po celú tú dobu sa však zameriavala na single malt alebo single grain whisky a tá miešaná s potenciálom zaujať široké publikum v […] Viac

    Čítajte viac

  • in

    Príbeh Tito’s Vodky

    26. októbra 2023 sa v bratislavskom Mirror Cocktail Bare konal masterclass, na ktorom spoločnosť KOFT, s. r. o., predstavila originálnu americkú remeselnú vodku Tito’s. Ambasádor Tito’s Vodky pre Európu, Sicílčan Mattia Cilia, privítal takmer 40 nadšencov z barovej komunity, ktorí si prišli vypočuť jeho prednášku a ochutnať cocktaily na báze tejto kukuričnej vodky.  Mattia pochádza z Ragusy na […] Viac

    Čítajte viac

  • in

    TITO’S SEEDS OF CACAO

    Zemitý, chuťovo bohatý, ale aj jemne povzbudzujúci. Taký je cocktail Seeds of Cacao, ktorého základom je americká remeselná vodka Tito’s. Tóny kakaa, fíg a medu dotvárajú chuťový profil drinku, ktorý je ako stvorený na zimný večer.  50 ml Tito’s Vodky 50 ml kordialu zo šupiek kakaových bôbov a fíg 15 ml fialkovo-medového mixu  60 ml Peach […] Viac

    Čítajte viac

  • in

    Vlastnosti lídra

    Obrázok kvádra, ktorý ťahá tím postavičiek, pričom vedúca postavička sedí na ňom. Na druhom obrázku ale vedúca osobnosť ťahá kváder s ostatnými. Takto jednoducho nám sociálne siete motivačne ukazujú, kto je manažér a kto je vedúca osobnosť, ktorá maximálne spolupracuje so svojím tímom. Obrovské korporáty majú na „leadership“ akési štandardy, ktoré musia dodržiavať. S oblasťou gastronómie je to […] Viac

    Čítajte viac

Zobraziť viac
Congratulations. You've reached the end of the internet.
Back to Top

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.