in

SUMMER COCKTAILS

Kreatívne prístupy pri tvorbe cocktailov nepoznajú hraníc. Môžeme sa inšpirovať miestnou kultúrou jednotlivých krajín, samotnými ingredienciami, históriou či zaujímavými osobnosťami. Cocktail môžeme pripraviť tradičnými či progresívnymi metódami, zákazníka ohúriť originálnym servisom a použiť ozdoby od výmyslu sveta. V závere je však vždy podstatné, aby bol cocktail správne vybalansovaný a dobre chutil.

Army & Navy   

45 ml ginu
20 ml citrónovej šťavy
15 mandľového sirupu

Metóda: shake/strain

Pohár: coupette

Ozdoba: jedlý kvet

El-Gato 125  

45 ml španielskeho brandy
20 ml verjuice
15 ml sirupu demerara
Doliať cavou

Metóda: shake/strain

Pohár: long glass

Ozdoba: citrónový coin

Recept Sirup demerara +

900 g vody
1 kg cukru dry demerara
5 ks vysušenej ananásovej kôry
50 g melasy z cukrovej trstiny
50 ml Pedro Ximénez
2 g škoricového cukru
1 g soli

V hrnci zohrejeme vodu, pridáme cukor a zvyšné ingrediencie a varíme, až kým sa cukor nerozpustí, necháme vychladnúť a nakoniec precedíme do fľašky.

Oui-La-Sureau   

30 ml ginu
10 ml Martini Bitter
5 ml Vlčieho sirupu Baza – Citrón
5 ml supasawy
5 ml oloroso sherry

Metóda: stir

Pohár: wine glass

Ozdoba: rebríček

Ginger Derby 

40 ml bourbonu
25 ml citrónovej šťavy
100 ml zázvorovej kombuchy

Doliať sódou

Metóda: straight

Pohár: long

Ozdoba: zázvorová mäta

Zázvorová Kombucha: 

15 ml medu
15 ml zázvorového sirupu
15 ml Vlčieho sirupu Ananás – Zázvor
2 g soli

Všetky ingrediencie spolu zmiešame a prelejeme do fľašky s patentným uzáverom.

Old Vektor    

40 ml ginu
20 ml zelerového Oleo saccharum solution
30 ml sencha čaju
30 ml klarifikovanej jablkovej šťavy
15 agávového sirupu
3 ml orange flower water

Metóda: throw

Pohár: old fashioned glass

Ozdoba: kapucínka

Oleo saccharum solution recept

100 g stopkového zeleru
100 g cukru
450 g vody
5 strekov zelerového bittera
15 ml Becherovky
33 g kyseliny citrónovej
3 g kyseliny vínnej
1 g soli

Do vákuového vrecúška pridáme 100 g jemne nasekaného stopkového zeleru a 100 g cukru a môžeme aj jemne pomadlovať. Zavákuujeme na 24 hodín. Na druhý deň pridáme všetky zvyšné ingrediencie a premiešame, aby sa cukor rozpustil, nakoniec precedíme.

THE NEGRONI

MEEHAN’S BARTENDER MANUAL