Kreatívne prístupy pri tvorbe cocktailov nepoznajú hraníc. Môžeme sa inšpirovať miestnou kultúrou jednotlivých krajín, samotnými ingredienciami, históriou či zaujímavými osobnosťami. Cocktail môžeme pripraviť tradičnými či progresívnymi metódami, zákazníka ohúriť originálnym servisom a použiť ozdoby od výmyslu sveta. V závere je však vždy podstatné, aby bol cocktail správne vybalansovaný a dobre chutil.
Army & Navy
45 ml ginu
20 ml citrónovej šťavy
15 mandľového sirupu
Metóda: shake/strain
Pohár: coupette
Ozdoba: jedlý kvet
El-Gato 125
45 ml španielskeho brandy
20 ml verjuice
15 ml sirupu demerara
Doliať cavou
Metóda: shake/strain
Pohár: long glass
Ozdoba: citrónový coin
Recept Sirup demerara +
900 g vody
1 kg cukru dry demerara
5 ks vysušenej ananásovej kôry
50 g melasy z cukrovej trstiny
50 ml Pedro Ximénez
2 g škoricového cukru
1 g soli
V hrnci zohrejeme vodu, pridáme cukor a zvyšné ingrediencie a varíme, až kým sa cukor nerozpustí, necháme vychladnúť a nakoniec precedíme do fľašky.
Oui-La-Sureau
30 ml ginu
10 ml Martini Bitter
5 ml Vlčieho sirupu Baza – Citrón
5 ml supasawy
5 ml oloroso sherry
Metóda: stir
Pohár: wine glass
Ozdoba: rebríček
Ginger Derby
40 ml bourbonu
25 ml citrónovej šťavy
100 ml zázvorovej kombuchy
Doliať sódou
Metóda: straight
Pohár: long
Ozdoba: zázvorová mäta
Zázvorová Kombucha:
15 ml medu
15 ml zázvorového sirupu
15 ml Vlčieho sirupu Ananás – Zázvor
2 g soli
Všetky ingrediencie spolu zmiešame a prelejeme do fľašky s patentným uzáverom.
Old Vektor
40 ml ginu
20 ml zelerového Oleo saccharum solution
30 ml sencha čaju
30 ml klarifikovanej jablkovej šťavy
15 agávového sirupu
3 ml orange flower water
Metóda: throw
Pohár: old fashioned glass
Ozdoba: kapucínka
Oleo saccharum solution recept
100 g stopkového zeleru
100 g cukru
450 g vody
5 strekov zelerového bittera
15 ml Becherovky
33 g kyseliny citrónovej
3 g kyseliny vínnej
1 g soli
Do vákuového vrecúška pridáme 100 g jemne nasekaného stopkového zeleru a 100 g cukru a môžeme aj jemne pomadlovať. Zavákuujeme na 24 hodín. Na druhý deň pridáme všetky zvyšné ingrediencie a premiešame, aby sa cukor rozpustil, nakoniec precedíme.