in ,

SÚŤAŽ S RUMOM BARCELÓ

Stock Slovensko, distribútor značky prémiových rumov Barceló na Slovensku, prichádza túto jeseň s atraktívnou súťažou o výlet do Dominikánskej republiky! Zapojiť sa môžu všetky HORECA prevádzky, ktoré splnia hlavnú podmienku – minimálny nákup Barceló rumov a vyhrá tá, ktorá nazbiera najviac bodov za celé obdobie súťaže.

Príbeh tejto značky sa začal písať v roku 1929, keď 25-ročný Julián Barceló prišiel do hlavného mesta Dominikánskej republiky Santo Domingo za svojím snom vyrábať najlepší rum na svete. Netrvalo dlho a začal produkovať svoje prvé rumy pod značkou Barceló & Co, ktoré ponúkal po celej krajine. V roku 1950 vyšperkoval svoj recept v produktoch Ron Barceló Dorado a Ron Barceló Blanco, ktoré zaznamenali okamžitý úspech. V roku 1974, odišiel Julián do dôchodku a prenechal rodinnú firmu svojmu synovcovi Miguelovi. Už o šesť rokov neskôr vyrobil jeho nasledovník prémiový dominikánsky rum s názvom Ron Barceló Imperial.

Prísne štandardy dominikánskych rumov

Barceló sa riadi štandardmi Ron Dominicano, ktoré zabezpečujú originálnu kvalitu tohto významného dominikánskeho produktu. Na naplnenie štandardov musia výrobcovia rumu zbierať cukrovú trstinu a fermentovať, destilovať a nechávať zrieť alkohol v dubových sudoch po dobu minimálne jedného roka. To všetko na území Dominikánskej republiky.

San Pedro de Macorís, provincia, kde sa nachádza liehovar a výrobný závod značky Barceló, má priemernú ročnú teplotu 30 stupňov Celzia s priemernou vlhkosťou 85 %, čo sú klimatické podmienky ideálne na zrenie rumu. Pre porovnanie – úroveň vyparovania v Dominikánskej republike môže dosiahnuť až 12 % počas prvého roka starnutia, zatiaľ čo v Škótsku zostáva pod 2 %. V takýchto podmienkach jeden rok starnutia zodpovedá štyrom rokom alebo aj viac v miernych oblastiach.

Barceló je jediný dominikánsky rum vyrábaný priamo zo šťavy z cukrovej trstiny (nie z melasy), ktorá sa následne už nevyužíva na výrobu cukru. Vďaka tomu má veľmi jemnú chuť. Barceló patrí medzi menej ako 3 percentá producentov rumu, ktorí majú svoje vlastné polia s cukrovou trstinou.

Rum tejto značky sa momentálne dováža do viac ako 80 krajín sveta a je
tak jednotkou na trhu exportovaných tmavých rumov. Zároveň je Barceló prvou rumovou spoločnosťou na svete, ktorá získala uhlíkovo neutrálny certifikát v rámci licencie Bilan Carbone®.

Súťaž o výlet do Dominikánskej republiky

Na Slovensku táto značka patrí do portfólia spoločnosti STOCK Slovensko, s. r. o., ktorá si spolu so značkou Barceló pripravila jedinečnú súťaž. Jej víťaz poletí priamo do rodiska tohto rumu
v Dominikánskej republike! Čaká ho tu návšteva liehovaru, polí cukrovej trstiny či samotnej výroby rumu, kde sa dozvie množstvo informácií o značke, ale aj o samotnej výrobe rumu a určite ho čaká aj veľa zábavy v tejto slnečnej krajine.

Súťaž je určená pre HORECA podniky na území Slovenska. Podnik musí splniť jednu povinnú podmienku, ktorou je minimálny nákup Barceló Imperial,
a aspoň jednu nepovinnú, za ktorú budú udeľované body:
• nákup nad minimálny nákup Barceló Imperial a Barceló Blanco
• vytvorenie signature drinkov a ich promovanie na svojich sociálnych médiách s #barcelosutaz_sk a označením instagramového účtu @ronbarcelo-sk
• vytvorenie Barceló menu obsahujúceho 3 drinky
• aktívne promovanie značky na svojich sociálnych sieťach
• zorganizovanie Barceló večera vo svojej prevádzke

Víťazom sa v decembri stane podnik, ktorý za vyššie spomenuté aktivity nazbiera najviac bodov. Podrobné podmienky, systém zbierania bodov, dĺžka trvania súťaže, ako aj štatút súťaže nájdete na instagramovom účte @ronbarcelo_sk.

Viac informácií vám poskytne aj obchodný zástupca spoločnosti STOCK Slovensko Peter Hofer. peter.hofer@stock.sk.

Nejchutnější hold vizovickým sadům vzdal Marek Šimůnek

NIKOS BAKOULIS