in

DRINKY JUŽNEJ AMERIKY

Prírodné bohatstvo Južnej Ameriky je takmer nevyčerpateľné a inšpirácia plodinami amazonského pralesa, argentínskych a čilských viníc, peruánskych Ánd či karibských prímorských oblastí nekonečná.

Ponche

400 ml tequila añejo

3 l voda

250 ml sirup z trstinového cukru

30 ml melasa z granátového jablka

1 ks dula

2 ks hruška a jablko

8 ks guava

2 ks škorica cassia

30 g sušený hloh

30 g kvet ibišteka

50 g kôra z pomela

Metóda: Varíme na miernom ohni hodinu. Servírujeme teplé alebo na ľad.

Pohár: keramický pohár

Ozdoba: kúsky ovocia

Twist na Ponche je inšpirovaný latinsko-americkou kultúrou a jej vianočnou tradíciou. Na Las Posadas zvyknú vo viacerých juhoamerických krajinách variť punč s názvom Ponche Navideño. Servíruje sa v úzkom kruhu rodiny a je symbolom prepojenia blížnych. Pre Ponche je typickým znakom, že obsahuje ovocie s názvom tejocotes (druh hlohu).

Written by Barmagazine

Online pavučina možností

Vína Južnej Ameriky