in

MARTINA BONCI

Gucci Giardino, nový prírastok na kaviarensko-barovej scéne jedného z najnavštevovanejších miest Európy, sa takmer okamžite po otvorení stal vyhľadávaným miestom domácich aj turistov. Sídli priamo v srdci Florencie na Piazza della Signoria v blízkosti slávnej Neptúnovej fontány, kde servírujú tradičné talianske aperitíva, snacky, ale aj signature cocktaily a tradičnú taliansku kuchyňu. Nám sa podarilo v exkluzívnom rozhovore aspoň v krátkosti vyspovedať barovú manažérku Martinu Bonci, ktorá sa podelila o svoje postrehy nielen o manažovaní tejto prevádzky.

Gucci Giardino sa za krátky čas stal jedným z najlepších barov v Taliansku. Čo si myslíš, že hlavne stojí za jeho úspechom?

Máme mladý, ústretový a veselý kolektív. Myslím si, že hneď pri vstupe do baru sa hosť cíti vítaný a pochopí, že sa o neho chceme postarať. Zážitok si od nás odnesú nadšenci mixológie, ale aj „obyčajní“ hostia, ktorí hľadajú dobrú kávu, chutné raňajky alebo výnimočný pracovný obed.

Ako si sa dostala k barmanstvu?

Narodila som sa v rodine, v ktorej milujeme jedlo aj pitie. Moja stará mama mi v detstve dávala po dúškoch červené víno… kým na to mama neprišla! Počas mojej kariéry profesionálnej volejbalistky, kým som študovala vysokú školu, som začala pracovať v bare a vtedy ma to začalo baviť. 

Povieš nám viac o koncepte Gucci Giardino?

Sme prvým barom Gucci na svete, otvorili sme vo februári 2022. Je to cocktailový bar s celodennou kaviarňou, ktorý sa nachádza na Piazza della Signoria, jednom z najkrajších námestí v historickom centre Florencie.

Čím ste sa inšpirovali pri tvorbe cocktailového lístka?

Náš posledný nápojový lístok bol v skutočnosti inšpirovaný mojím tímom: každý cocktail je venovaný jednému z nich.

Aká bola najväčšia lekcia, ktorú si vo svojej kariére dostala?

Každý deň sa môžete niečo naučiť od ľudí okolo vás – ostatných barmanov, hostí či členov vášho tímu.

Čo by si odporučila, keby k vám do baru prišiel hosť zo Slovenska? Aký by mal byť jeho prvý drink?

Mémoire di Negroni, môj signature cocktail, a Queen Bee, svieža pocta konceptu včelieho úľa.

Čo bol zatiaľ najväčší zážitok tvojej barovej kariéry?

Príležitosť spolupracovať s majstrami z našej brandže, ako sú Simone Caporale zo Sips, Monica Berg a Alex Kratěna z Tayēr + Elementary či Salvatore Calabrese z Donovan Baru. Je to obrovské privilégium stretnúť týchto ľudí a presvedčiť ich, aby prišli na guest shift vo vašom bare.

Máš nejaké obľúbené miesta vo Florencii, keď si chceš dať dobrý drink? 

Milujem Atrium Bar v hoteli Four Seasons, Atto v Palazzo Portinari, Lovecraft, bar zameraný na whisky, ktorý je perfektnou zastávkou po ceste domov. A Locale pre poriadne veselú noc!

A tvoje obľúbené bary v Taliansku?

Je ťažké si vybrať! Milujem speakeasy 1930 v Miláne, Drink Kong a Freni e Frizioni v Ríme či L’Antiquario v Neapole.

Aké sú tvoje pracovné plány do blízkej budúcnosti?

Aby sme spolu s mojím tímom pokračovali v skvelej práci a aby boli naši hostia každý deň maximálne spokojní.

Written by Barmagazine

ALEX FREZZA

ALEX FREZZA

garibaldi

Aperitivo Time!