Juilipío
45 ml tequily blanco
40 ml papájovo-jazmínového kordialu
20 ml šťavy zo žltého grepu
10 ml limetkovej šťavy
4 streky orange bitters
doliať sódou
Metóda prípravy: throwing & top up
Pohár: long
Ozdoba: jedlý kvet
Papájovo-jazmínový kordial:
700 ml cukrového sirupu
300 ml nálevu z nakladanej papáje
kôra z 2 citrónov
20 g jazmínového čaju
5 kvapiek mandarínkovej silice
10 g kyseliny citrónovej
7 g kyseliny mliečnej
3 g kyseliny vínnej
3 g soli
Cukrový sirup, nálev z nakladanej papáje a ostatné ingrediencie (okrem kyselín, soli a silice) dáme spolu do sous-vide vrecúška a varíme jednu hodinu na 64 stupňov. Následne precedíme cez látku, pridáme 5 kvapiek mandarínkovej silice a primiešame kyseliny a soľ. Necháme vychladnúť a nafľaškujeme.