in

Mexico & Cocktails

Juilipío

45 ml tequily blanco

40 ml papájovo-jazmínového kordialu

20 ml šťavy zo žltého grepu

10 ml limetkovej šťavy

4 streky orange bitters

doliať sódou

Metóda prípravy: throwing & top up

Pohár: long

Ozdoba: jedlý kvet

Papájovo-jazmínový kordial:

700 ml cukrového sirupu

300 ml nálevu z nakladanej papáje

kôra z 2 citrónov

20 g jazmínového čaju

5 kvapiek mandarínkovej silice

10 g kyseliny citrónovej

7 g kyseliny mliečnej

3 g kyseliny vínnej

3 g soli

Cukrový sirup, nálev z nakladanej papáje a ostatné ingrediencie (okrem kyselín, soli a silice) dáme spolu do sous-vide vrecúška a varíme jednu hodinu na 64 stupňov. Následne precedíme cez látku, pridáme 5 kvapiek mandarínkovej silice a primiešame kyseliny a soľ. Necháme vychladnúť a nafľaškujeme.

Michal Dojčák

Written by Michal Dojčák

Mexická káva

Cocktailové klenoty z tequily