in

Mexico & Cocktails

Nino

35 ml pepper mixu

50 ml paradajkovej šťavy

8 strekov worcesterskej omáčky

20 ml nálevu zo španielskych olív

5 ml limetkovej šťavy

5 ml sirupu demerara

50 ml pilsneru

Metóda prípravy: throwing

Pohár: coupe

Ozdoba: prach z nachos a údenej papriky

Pepper Mix:

4 strúčiky cesnaku

60 ml olivového oleja

30 ml vína Malbec

30 ml oloroso sherry

30 ml Tio Pepe Sherry

30 ml PX Sherry

30 ml worcestra

barová lyžica figového balsamica

100 g nakladaných čili papričiek

75 ml vínneho octu

20 ml nálevu z nakladaných čili papričiek

60 ml olivového oleja z cesnaku

20 ml sirupu demerara

250 ml paradajkovej šťavy

Príprava:

Na olivovom oleji si opečieme nadrobno nakrájaný cesnak dozlatista (neprepáliť).

Potom cesnak scedíme od oleja a olej necháme bokom na neskôr.

Do mixéra dáme všetky ingrediencie, pustíme na vyššie otáčky na 2 minúty.

Všetko spolu rozmixujeme, precedíme cez husté sitko a potom nafľaškujeme.

Michal Dojčák

Written by Michal Dojčák

Mexická káva

Cocktailové klenoty z tequily