in

Mexico & Cocktails

Shelby’s Margarita

50 ml mezcalu

25 ml limetkovej šťavy

10 ml Tio Pepe Fino Sherry

10 ml agávy

25 ml karfiolovo-hroznového pyré

Metóda prípravy: stir

Pohár: old fashioned

Ozdoba: karfiolový list

Karfiolovo-hroznové pyré:

5 kusov karfiolových „stromčekov“

200 ml nálevu z horúceho vyvareného karfiolu

10 kusov hrozna

1 barová lyžica nastrúhaného muškátového orechu

190 g kryštálového cukru

1 barová lyžica kyseliny citrónovej

1 barová lyžica kyseliny vínnej

Karfiol vyvaríme vo vode a potom jemne osolíme. Len čo bude uvarený, odlejeme si 200 ml nálevu a zmiešame v mixéri s ostatnými ingredienciami. Mixujeme 1 minútu a necháme polhodinu odstáť.

Michal Dojčák

Written by Michal Dojčák

Mexická káva

Cocktailové klenoty z tequily