Bellini, Negroni, Garibaldi či len jednoduchý vermút s tonikom – všetky tieto klasiky, ktoré nám spríjemňujú letné podvečery na terasách, nám darovali Taliani. My sme neprekonateľnému talianskemu aperitívu, pochopiteľne, venovali aj aktuálny fotoeditoriál.
Bellini
60 ml pyré z bielych broskýň
doliať prosecco
Príprava: priamo v pohári
Pohár: highball
Ozdoba: bez ozdoby
Not More Than 20
30 ml Campari
15 ml Bénédictine
15 ml Old Tom Ginu
10 ml broskyňového likéru
Príprava: mixing glass
Pohár: coupette
Ozdoba: pomarančová kôra
Coffee Negroni
25 ml ginu
25 ml červeného vermútu
25 ml Campari
4 g pomletej kávy
Príprava: aeropress
Pohár: whisky glass
Ozdoba: pomarančová kôra Všetky suroviny spolu zmiešame a následne filtrujeme cez aeropress. Coffee Negroni dokončíme technikou stir.
Garibaldi
45 ml Campari
Doliať pomarančovú šťavu*
Príprava: priamo v pohári
Pohár: highball
Ozdoba: mesiačik pomaranča
*Čerstvú pomarančovú šťavu dáme do mixéra a pustíme ho na 6 sekúnd, vďaka čomu vznikne efekt nadýchanej pomarančovej šťavy.
Vermut & Tonic
40 ml suchého talianskeho vermútu
Doliať tonik
Príprava: priamo v pohári
Pohár: highball
Ozdoba: oliva
Fotografie: Daniel Banič
Lokácia: Antique American Bar